zondag 4 mei 2008

Hé, waar is de zon gebleven?

Voor het eerst worden we deze vakantie wakker met een bewolkte lucht. We waren gewend aan strak blauwe luchten en een zon die ons op de hotelkamer al begroette, vandaag was dat anders toen we in Santa Maria wakker werden. Optimistisch als we waren liepen wen rond 9 uur in onze korte broeken en T-shirts de trap van de binnentuin af richting het ontbijt. Tjonge, dat was koud zeg! Na een goed ontbijt (met verse wafels) was het dus snel omkleden, de lange broeken konden weer uit de koffer. Rond 10 uur reden we weg richting San Luis Obispo, om daar een koffie stop te maken en de kamer voor de volgende nacht te boeken. In het centrum van dit redelijk grote dorp zetten we onze Jeep in de parkeergarage en vonden een leuk koffietentje, waar een ruim een uur lekker zaten. We vervolgden onze weg vie Highway 1 richting het noorden en kwamen mooie plekjes tegen, die helaas onder een sombere wolkenlucht er beduidend minder leuk uitzagen als de plekjes die we de dagen ervoor tegenkwamen. Toch gaan we in Morro Bay de snelweg nog even af, om de grote rots (Morro rock) die daar vlak voor de kust in het water ligt te gaan bekijken. Een toeristisch stadje volgt en we schieten snel onze foto’s. Wel zien de nog 1 van de beschermde diersoorten die in de Loneley Planet wordt aangeprezen ronddobberen: de zeeotter. Enkele meters van ons vandaal ligt hij lekker op zijn rug te drijven.
We vervolgens onze weg naar het hotel, waar we om 3 uur al inchecken. In San Simeon ligt de Days Inn waar we gaan slapen, slechts 3 miles van Hearst Castle, een van de toeristische trekpleisters van deze kust. We gaan er heen en blijken te laat voor de laatste toer. We besluiten te boeken voor de morgenvroeg (09:20 vertrek) en pakken nog wel even de 40 minuten durende (erg mooie) film over het ontstaan van dit kasteel mee. Het kasteel blijkt aan het begin van de vorige eeuw door een rijke man te zijn gebouwd naar aanleiding van de ervaringen die hij opdeed tijdens een reis van hem naar Europa, toen hij nog een 10-jarig jongetje was. We zullen het zien.
We rijden terug naar Cambria, waar enkele leuke restaurantjes moeten zitten. We eindigen bij Linn’s Restaurant, weer we heerlijk eten. Rond 7 uur zijn we terug op onze kamer. Daar boeken we nog even voor de komende dagen een hotel in Monterey en moeten helaas op zoek naar een camerawinkel. Helaas omdat onze lens het vanavond heeft begeven, nadat Iris hem per ongeluk liet vallen. De camera zelf doet het nog prima, maar een spiegel reflex camera kan niets zonder lens. Morgen kunnen we dus geen foto’s maken van Hearst Caslte en alle mooie dingen die we tot aan Monterey tegen gaan komen. Hopelijk is het dus weer bewolkt, dat nodigt toch veel minder uit tot foto’s maken!