donderdag 1 mei 2008

Treinen en baseball

Op de 14e dag van onze trip naar de VS deden we het weer eens lekker rustig aan. Na een ontbijt dat niet veel voorstelde (bagel met cream cheese en koffie/thee) maar wel lekker was omdat we het buiten in de zon konden nuttigen, gingen we op pad. Eerst gingen we op zoek naar de reden waarom Barstow een bekendere stad is dan je eigenlijk zou verwachten (er is namelijk echt niets te doen, een slaapstad!). De reden is dat het een belangrijk knooppunt is in het Amerikaanse spoorwegnet. En dan is Marks interesse al snel gewekt! Op naar het station dus, waarop volgens de dienstregeling 2 treinen per dag stoppen: de Amtrak van Los Angeles naar Chicago. Helaas duurt het nog uren voordat de eerste passagierstrein langs komt, maar aan goederentreinen is geen gebrek. De ene na de andere rijdt voor het verlaten maar pittoreske station langs. Zonder wagens, met wagens, hele lange, hele korte, van alles wat. In het station is een spoorwegmuseum gevestigd maar helaas, die is alleen open op vrijdagen en in het weekeind. Gelukkig staan er buiten nog wel 2 (afgedankte?) grote loks die door Mark aandachtig bekeken worden.
Rond de middag rijden we verder naar het westen, waar we in Anaheim (een grote voorstad van LA) een Super 8 geboekt hebben, midden voor de ingang van Disneyland. Onderweg besluiten we een de-tour te nemen via een meertje dat volgens ons wel leuk moet zijn. Het recreational area is inderdaad leuk, maar nog helemaal uitgestorven, er is dus niets te doen. We besluiten onze weg door de bergen voort te zetten om aan de andere kant van de rug weer op de snelweg uit te komen. Het wordt nog een hele klim die rond half 2 klaar is. We rijden verder door het gigantische snelwegennetwerk van LA. Jammer genoeg let Mark als navigator niet helemaal op en al snel moet worden afgeweken van de geplande route. Gelukkig komen we redelijk file-vrij aan bij het hotel, dat nog lastig bereikbaar is door de slechte bewegwijzering.
Op internet hadden we al eens negatieve berichten opgevangen over het bezoeken van Disneyland op een vrijdag. Een beetje extra speurwerk leert ons dat het echt druk is op deze dag (net als in het weekeind). Balen dus dat we hier nu niet een dagje eerder zijn! We slapen bijna in het park maar wachttijden van 60 tot 100 minuten voor een ritje in de achtbaan trekken ons beide niet echt, we besluiten dus Disneyland aan ons voorbij te laten gaan. ’s Avonds gaan we wel naar het baseball. De Anaheim Angels spelen thuis tegen de Oakland Atlethics. Rond 6 uur komen we aan bij het enorme stadion. We zijn blijkbaar nog redelijk vroeg, aangezien we bijna vooraan kunnen parkeren. In de rij voor de kaartjes worden we aangeschoten door een vriendelijke dame (niet echt moeders mooiste) die 2 kaartjes over heeft en ze graag wil weggeven. We nemen ze dankbaar aan en gaan (gratis) het stadion in. Na een hapje te hebben gegeten in het zonnetje lopen we helemaal naar boven. De sfeer tijdens de wedstrijd is prima, helaas laat de thuisploeg het afweten, ze spelen dramatisch slecht! Uiteindelijk wordt er terecht met 15-8 verloren. We veel runs dus, 3 home-runs en veel fouten. De lol op de tribune is er niet minder om. Ouwehoeren met supporters van de Athletics, een groep Dodgers-supporters die ineens de tribune opkomt en voor veel hilariteit zorgt, het kan er allemaal! Om 11 uur zijn we weer op onze kamer en boeken nog even een hotelletje voor de volgende avond.